JLM Perković d.o.o.
Put Luskino b.b., 51211 Matulji, Hrvatska
E-mail: perkovic@jlm-perkovic.hr
Tel.: +385 (0)51 275-121
Fax: +385 (0)51 275-122
NOVOSTI
CNC TOKARILICA DOOSAN PUMA 2600LM
Nabavkom visokopreciznog cnc tokarskog obradnog centra Doosan Puma 2600LM osim povečanja kapaciteta,  osigurani su uvijeti za smanjenje rokova isporuke.  

JLM PERKOVIC na CNR EXPO
Naše predstavništo u Turskoj tvrtka JLM-Perkovic Türkiye po prvi puta nastupit će na sajmu Avrasian Boat Show koji će se održati od 15. – 24. Veljače 2013, u Istanbulu CNR EXPO.
Isporučen prvi u seriji motorni pogon hidraulične pumpe
Za domaćeg naručitelja isporučili smo prvi u seriji industrijski motorni pogon hidraulične pumpe za potrebe specijalnog vozila ...
» News archive
 
 

Povijest tvrtke

Naša uspješna priča počinje u nazad od 1956. kada je osnovana tvrtka "Kovinotokarska radnja PERKOVIĆ" u Rijeci.

Tvrtku je osnovao g. Frane Perković, koji tada sa velikim iskustvom i znanjem stečenim u domeni strojne obrade metala otvara prvi obrt tj. radionicu u tadašnjoj regiji, namijenjenu za proizvodnju dijelova za industriju alatnih strojeva, brodograđevnu industriju, procesnu industriju itd.

Tvrtka je od samog osnutka težila ka tehnološkom napretku i modernizaciji kako strojnim parkom i ostalom pratećom opremom tako i usavršavanjem samih djelatnika.

Početkom osamdesetih godina 20 st. g. Milan Perković gradi novi pogon u Matuljima pod imenom „JLM PERKOVIĆ“ , gdje osim infrastrukture i modernizacije strojnog parka samostalno razvija i patentira neka od rješenja u tada novom proizvodnom programu Brodskih kopči.

Neprekidan razvoj proizvoda rezultirao je novim patentima i rješenjima u programu „Hidrauličnih aktuatora za upravljanje ventilima“. Novim projektom razvoja u 2010. godini završen je proizvod pod nazivom „TORZIONI UBLAŽIVAČ UDARA S LISNATIM OPRUGAMA“, kojem je odobren zahtjev za priznanje patenta od "Državnog zavoda za intelektualno vlasništvo Republike Hrvatske".

Diploma - Gosp. Franjo Perković
Majstorski ispit 1955, nakon čega 1956. Gosp. Franjo Perković temeljem diplome, otvara među prvim obrtima u tadašnoj regiji za proizvodnju zupčanika i ostalih strojnih dijelova
Slika iz pogona na lokaciji KANTRIDA (slikano: 1970-tih)
Slika iz pogona na lokaciji KANTRIDA (slikano: 1970-tih)

» JLM Perković danas